Om UtenStat.no

Hva er UtenStat.no?

Bloggen er etablert for å få igang en diskusjon om moral, filosofi, politikk og frihet. Ansvarlig bak bloggen er Sondre Bjellås. Kan kontaktes på e-post til post-at-sondreb.com. Send gjerne e-post hvis det er noen spørsmål, lyst til å diskutere litt mer privat enn på bloggen, eller andre hendvendelser.

Hva er utgangspunktet og målet for denne bloggen?

En åpen arena hvor frihet og fred kan diskuteres og hvor meninger kan utveksles for å i fellesskap komme frem til hva som er riktig.

Hvor kan jeg lære mer om å leve i frihet?

Mye av filosofien bak UtenStat.no er basert på anarko-kapitalisme, som er en form for anarki hvor det er gjensidig respekt for privat eiendom. Alle mennesker eier sin egen kropp og verdiene man skaper med sin tid og krefter. Disse eiendommene og verdiene bør alle mennesker være fri til å bruke i frivillige handler med andre mennesker, uten innvolvering fra tredjeparter. Les mer om anarko-kapitalisme på Wikipedia på engelsk: http://en.wikipedia.org/wiki/Anarcho-capitalism

Hvorfor etablere denne bloggen?

Fordi vi som mennesker er i en evig utviklingsprosess, ingen mennesker er like og det vil alltid være ulike synspunkter og vinklinger på etthvert diskusjonsemne. Det er viktig å alltid være åpen for forandring og nye sannheter. Mitt mål er å bli motbevist i mine egne påstander, slik at jeg kan oppnå større forståelse for mennesket, moral, samfunnet og frihet.

Støtte og donasjoner

Jeg vil takke alle som viser sin støtte til meg og denne bloggen. Tilbakemeldinger er alltid gledelig og det hjelper å holde motivasjonen til å skrive oppe. Donasjoner mottas med hjertelig takk og vil være med å gjøre det mulig for meg å fortsette arbeidet med å spre ideer om frihet og frivillighet. Donasjoner kan gjøres ved hjelp av PayPalFlattr eller Bitcoin.

Bitcoin addresse: 15ibozBrC9SCm2uXKFikCShwtBypj3sjc7


Ny på UtenStat.no?

Anbefaler å starte med den første bloggposten og deretter gå videre i kronologisk rekkefølge. Lenker til neste eller forrige bloggpost er tilgjengelig på toppen av hver bloggpost.

Introduksjon til frihet uten stat.

Kommentarer

Alle kommentarer er velkommen og alle vil bli forsøkt svart på innenfor rimelig tid. På grunn av spam, må alle nye som kommenterer godkjennes første gang. Etter første godkjenning, vil alle dine fremtidige kommentarer bli akseptert automatisk.

Bli med i samtalen

1 kommentar

 1. Hei!

  22/7 vekket til live mitt politiske engasjement. I denne verden ble jeg virkelig glad over å se at flere enn meg selv har tanker om stat og statsmakt jeg tidligere kun har møtt blant amerikanere, buddhister og ekte liberalister.

  Dette verdifulle tankegodset har aldri vært presentert det norske folk annet i form av utenlandske bøker få kjenner til. Hvem fanden i Norge er kjent med John Stuart Mill og Nietzsche for eksempel. Hvem kjenner til den fantastiske Emma Goldman? Eller den ekte historien til kommunismen?

  Du har nok rett. Dette unike idefellesskapet deles pr i dag ikke av mange i Norge, men kan endres til det bedre.

  Takk for din oppmerksomhet og at du tok deg bryet med å se nærmere på denne » erntsreise». Ernst Reise var det navnet som sto i mitt pass da jeg ble tatt til Norge for et liv som noens «adoptert».

  Hei så lenge!

  Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *