Derfor er jeg anarkist

Jeg er anarkist. Jeg er det ikke fordi jeg ønsker, eller tror på kaos. Anarki er fravær av en stat, ikke fravær av ansvar eller ledelse.


Frihet fordrer ansvar, og ansvar fordrer frihet. Det er ikke mulig å ha frihet, uten at man aksepterer ansvaret som den kommer med.

Sosialdemokratiet er en styreform som vil føre til at menneskers personlige ansvar forsvinner hen. Når vi ikke lengre må stilles til ansvar for våre handlinger ved å få konsekvenser, fordi velferdsstaten betaler for flere og flere konsekvenser, forsvinner også ansvarsfølelsen for eget liv. Ved mangel på personlig ansvar, forsvinner også følelsen for samfunnsansvar.

Er det noe jeg merker ofte, er det en mangel for samfunnsansvar hos mine medborgere. Spesielt ovenfor mennesker utenfor de geografiske grensene for landet Norge. Årsaken for dette, er mangel på ansvar og frihet.

Når folket har mistet samfunnsansvar, vil statens ledere påta seg ansvaret for folket. Men hvordan skal disse statslederne kunne klare å gjøre en bra jobb? Vet de noe som helst om dine behov? Vet de noe om behovet til ditt lokale samfunn? Synes du det er greit at dem bestemmer hva du skal lære på skolen? Synes du det er greit at de skal bestemme hvordan du skal pusse opp ditt eget hjem?

Jeg tror på et samfunn basert på frivillighet. Det er et samfunn hvor alle menneskelige interaksjoner skjer frivillig av alle involverte. Ingen skal bli utsatt for tvang eller trusler om vold. Spesielt ikke de som ikke ønsker å finansiere krig. I sosialdemokratiet, ville jeg blitt arrestert hvis jeg ikke betalte for jagerfly, soldater, bomber og kuler som dreper uskyldige brødre og søstre i Afghanistan og Libya.

Jeg velger frivillighet, frihet og fred. Jeg velger å tro på anarki.

(Foto av Phil)

Bli med i samtalen

2 kommentarer

    1. Hei Felix og takk for kommentar! Det begynner å bli noen ankaps i Norge også. Jeg har fått kontakt med flere, men håper enda flere vil ta kontakt i fremtiden. I dag er nok Facebook det beste midlet for å få kontakt med likesinnede. Du og ikke minst alle andre, kan legge meg til hvis ønskelig: https://www.facebook.com/sondre.bjellas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *