Den fete brede stat

Staten er kun så stor som den er bred og feit. Det er folket som er staten, ikke politikerne på Stortinget.


Hvor mange ganger har du blitt verbalt angrepet av en politiker? Hvor mange ganger har Jens Stoltenberg, Erna Solberg eller Siv Jensen, kommentert dine politiske meninger? Sannsynligvis aldri.

Hvor mange ganger til sammenligning, har du blitt kritisert for dine meninger, av dine venner, familie, kollegaer? Det er her den virkelige motstaten mot frihet eksisterer, ikke på Stortinget.

For hvordan er det mulig at en liten elite av mennesker klarer å få absolutt makt i samfunnet? Dette kan sammenlignes med hvordan slaveeiere klarte å underkue sine slaver. Slavene var i mange tilfeller overlegne i antall og i fysisk kapasitet. Likevel gjorde ikke slavene opprør, hvorfor ikke?

Slaver gjorde ikke opprør, fordi dem angrep hverandre hvis noen gjorde handlinger som var mot ønsket til slaveeieren.

Det samme kan vi se i det moderne demokratiet. De som har litt andre meninger, som ønsker forandring og ser problemene i dagens system, vi blir holdt tilbake av våre egne. Vi blir direkte og indirekte angrepet av våre medmennesker.

Dette binder direkte til det jeg har skrevet tidligere om hvordan man kan gjøre staten svakere, det må skje hos dine nærmeste, menneskene rundt oss, vår familie og venner. Det er i bredden at staten får sin makt.

Man skaper ikke fred ved å påvirke verdens ledere eller politisk engasjement, men ved å overbevise din nabo om det som er rett og riktig for organisering av et frivillig og fredelig samfunn.

(Foto av Bart van Damme)

Bli med i samtalen

4 kommentarer

    1. Vil også kommentere at ja, jeg har nok brukt litt feil ordlyd i dette innlegget. Staten er ikke folket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *